Meet Jane Austen!

“Ah! There is nothing like staying at home, for real comfort.” ― Jane Austen



Джейн Остин... какво по-хубаво име за една красива, грациозна, любвеобилна котарана?!?!

Всичко започна с едно позвъняване на входната врата. Отваряме и пред нея стои едно коте. На площадката няма пукната душа, дори телевизор не се чува... 
- Ти ли звънкаш, бълхичке?
- Мяу!
- Нещо да ти помогна, или...?
- Мяу!

Котката се зарадва на едно хубаво парче шунка, изровено из дебрите на хладилника. Докато лапаше лакомо, на етажа се отвори врата. У нас влезе инкасаторката за водата. С моята фентъзи приказка със звънящата на вратата котка беше свършено...

- А, при вас ли се настани? - ухилена до ушите попита инкасаторката. С нея отдавна си имаме приказка - обичаме еднакви филми и книги и най-вече да ги обсъждаме.
- С теб ли е, мацораната? - попитах аз.
- Горе на тавана живее, явно някой я е прибрал, или се е вмъкнала. Отгоре още ме преследва по етажите и се навира по къщите на хората. Ама при вас удари десятката, като гледам.
- Даааам!

Разказах й как фантазията ми е изработила цял сценарии за звънящата на вратата котка и как не съм се стърпяла да я натъпча с шунка. Посмяхме се, а котето любопитно обикаляше коридорчето ни. Едвам успяхме да я убедим да "напусне". Ама така е... който влезе в The Къщичката, направо не ще да си ходи. 

Заедно с Пича с големия... чадър я занесохме отново горе и я оставихме. Тя обаче остави след себе си крайчето на мустаците си, боднато в сърцата ни. След като аз изоставих моя Том, а Пича... остави своята Сара, двамата все сме си говорили, че може да си вземем домашен любимец, но все се отказвахме и отлагахме.

Но котето имаше друго мнение... 10-ина дни по-късно то се върна... и остана у дома. 

Решихме се. Точно на Бъдни вечер с Пича с големия... чадър се замислихме - какъв по-добър подарък може да си направим, освен да осиновим котето. Коледен подарък и за нас - и за него. Още на следващия ден събрахме всичко необходимо - шампоан, хапчета, пудра, стар шал за гушкане, тоалетна. 

Така Джейн Остин се нанесе у дома и ни даде повод да се измайтапим с почти всичките си приятели. 
- Имаме новина... Нашето семейство е на път да се разрастне... Ще ставаме трима!
Не можете да си представите колко "Квоооооооо?", "Ама каааааак", "Бременни ли стеееее", "Ооооо, ще си имате бебчееееееее" и странни погледи получихме само за 2 дни. Е, накрая обяснихме, че третият член е четириног, космат и не притежава ДНК-то на нито един от двамата, но преди това се позабавлявахме. Мисля, че единствено майка ми не се хвана на майтапа. Ама тя си ме познава някак по-така...

Е... запознайте се с Джейн Остин:


Няма коментари:

Последни:

recentposts

Случайни:

randomposts